חוסן באקדמיה

תת-כותרת עם תיאור קצר של העמוד

ללחץ המאפיין סטודנטים בעיקר בשנתם הראשונה באקדמיה יש השפעות רבות ומגוונות, כמו: ירידה בתפקוד המערכת החיסונית, קשיים בריכוז, פגיעה בתאבון ובשינה, עלייה בחרדה ועוד. אנו במרכז “חוסן” מאמינים שעל מנת להתמודד בצורה מיטבית, עלינו לחזק ולבנות את החוסן הנפשי.

מטרת התכנית “חוסן באקדמיה” הינה לאפשר התמודדות יעילה עם האתגרים שחווים הסטודנטים, בחייהם האישיים והאקדמיים, לאפשר צמיחה והתפתחות ואף לשפר את ההישגים האקדמיים. בשנת הלימודים תשפ”ב ערכנו פיילוט של מספר סדנאות באוניברסיטת תל-אביב בשיתוף אגודת הסטודנטים והקורס קיבל משובים מצויינים. ממצאי תהליך ההערכה שביצענו באוניברסיטת תל אביב מראים כי הקורס נתן מענה למכלול האתגרים אותם ציינו הסטודנטים כמאתגרים ביותר בחווייתם. בנוסף, הסטודנטים דיווחו כי הקורס תרם להם בהתמודדות עם לחצים באופן כללי וכן כי הקורס תרם לרווחתם הנפשית.

פרטי התכנית:
התכנית כוללת סדנה תהליכית בת 6 מפגשים של שעתיים אקדמיות לקבוצה קבועה של סטודנטים. התכנית מבוססת על כלים מעולם הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי גל שלישי, עם דגש על עקרונות כמו איזון פיזיולוגי, קשיבות (מיינדפולנס), קבלה וערכים. כחלק מסדנה זו, אנו מבצעים תהליך הערכה בו נמדדת יעילות הסדנה בהשפעתה על הסטודנטים, זאת על מנת לשפר ולייעל את התכנית.

נושאי המפגשים:

  • מפגש 1 – שליטה ובטחון, מתח והתאוששות
  • מפגש 2 – תשומת לב למה שמוביל או תוקע אותי
  • מפגש 3 – כלים לאיזון פנימי-פיזיולוגי ובקשר עם האחר
  • מפגש 4 – כלים לאיזון פנימי-רגשי
  • מפגש 5 – כלים לאיזון פנימי-קוגניטיבי
  • מפגש 6 – ערכים אישיים, התמודדות עם רגשות מציפים וסיכום


לפרטים נוספים על התכנית והזמנה למוסדכם:
 [email protected]